Een glimlach in de bakkerij, een compliment in de bar of een kijkje in de halte – flirten is waarschijnlijk de beste manier om met iemand in contact te komen. Was het maar niet om deze carrousel van gedachten, de twijfels die verlegen waren.

Flirten is echt geen magie, het is gewoon een spel van gebaren en woorden . De onzekerheid van de flirterige mensen is meestal te wijten aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Het zou niet moeilijk moeten zijn om deze onzekerheid te overwinnen. Omdat een single eigenlijk niets te verliezen  heeft. Iedereen die een paar eenvoudige tips volgt, slaagt erin te flirten.

Het is helemaal niet verkeerd om van tevoren bewust de verwachtingen te verlagen, want niet elke flirt leidt rechtstreeks naar het droomhuwelijk. Als je het rustig aan doet, is de kans groot dat de flirt werkt:

Blijf ontspannen

Makkelijker gezegd dan gedaan: het hart klopt tot de nek, de handen worden nat en de maag trekt samen. Vooral verlegen singles kunnen geen duidelijke gedachte krijgen als ze voor het eerst proberen te flirten. U moet er rekening mee houden dat uw tegenpartij net zo nerveus kan zijn.

Probeer kalm te blijven om zelfvertrouwen uit te stralen, want hierdoor zie je er aantrekkelijk uit. Als je niet slaagt, moet je je nervositeit niet compenseren, maar er liever voor blijven staan – en mogelijk zelfs sympathiepunten verzamelen.

Maak oogcontact

Zelfs als het moeilijk is: blijf even met je ogen op je flirtende bestemming. Geef hem een snelle glimlach. Dan kun je je weer afwenden.

Adres de gekozen persoon

Ten laatste wanneer het object van verlangen je een glimlach heeft gegeven, is het tijd om het aan te pakken. Wacht niet op ‘het perfecte moment’, zo’n moment is er meestal niet. Vertrouw op je instinct en let op hoe je tegenpartij op je reageert. Het maakt niet uit welk gespreksonderwerp u kiest, maar hoe u communiceert.

Laat het lichaam spreken

Het is een van de belangrijkste factoren bij flirten: lichaamstaal. Met behulp van gezichtsuitdrukkingen, gebaren en houding geeft u uw tegenpartij een indruk van hoe het eruit

ziet. Probeer je lichaamstaal te richten. Je lijkt bijvoorbeeld ruimdenkend wanneer je je hele lichaam naar je flirtpartner keert. Gekruiste armen en benen stralen daarentegen een zekere afzondering uit. Geef een glimlach die levensvreugde uitstraalt. Kijk haar flirten in de ogen om nabijheid te creëren. Na een tijdje kunt u uw tegenpartij onopvallend aanraken door zachtjes over uw arm te wrijven.

Verberg je interesse niet door walging of zelfs verveling. Vertel iets over jezelf, maar stel ook vragen. Mocht een van de twee tijdens het gesprek breken, hoef je niet meteen in paniek te raken.

Je toont ook interesse door complimenten. Een paar, maar eerlijk bedoelde woorden tellen hier. Zeg bijvoorbeeld iets leuks over kleding, maar nooit over het figuur. Zorgvuldige complimenten over de look kunnen in sommige gevallen ook goed gaan, zolang ze niet onhandig of banaal zijn. Als het gesprek vastloopt, kunt u het opnieuw op gang brengen met een of twee vragen.

De geslachten flirten zo anders

In tijden van gelijkheid tussen mannen en vrouwen zou er niet veel verschil moeten zijn in flirten. Het blijkt echter dat conventionele patronen nog steeds de overhand hebben als je elkaar leert

kennen. Daarom geven we enkele genderspecifieke flirttips:

Flirttips voor mannen

De meeste vrouwen willen nog steeds dat de man het initiatief neemt. Wacht dus niet tot de vrouw je duidelijke flirtsignalen stuurt. Natuurlijk is de situatie vergelijkbaar wanneer een vrouw zich op een man richt. De getroffenen zijn vaak onbeslist die de eerste stap moeten zetten. Daarom zal uw tegenhanger uw initiatief waarderen, ongeacht of u zich tot een man of een vrouw richt.

 • Altijd kalm : wees zelfverzekerd maar niet verliefd op jezelf.
  • Minder is meer : terugnemen, niet alles meteen weggeven en opvolgen wanneer de ander over jezelf vertelt.
  • Scoor met subtiele complimenten : zeg eenvoudig wat u leuk vindt aan uw tegenpartij zonder te overdrijven.
  • Zonder woorden : laat je gezicht spreken, maar staar niet.
  • Dames eerst : Bouw nabijheid op en let op de lichaamstaal van je flirt.
  • Blijf aan de bal : sommige vrouwen willen veroverd worden, daarom hoeft zelfs een verwijdering niet het einde van het flirten te betekenen.
  • Bouw nabijheid op : creëer een vertrouwde sfeer door persoonlijke dingen over jezelf te vertellen.

Flirttips voor vrouwen

Hoewel de meeste vrouwen de voorkeur geven aan de man om de eerste stap te zetten, zijn ze meestal degenen die de man aanmoedigen om het initiatief te nemen met een bepaald signaal – of het nu gewoon oogcontact is of haar weggooit.

Helaas herkennen mannen niet altijd de subtiele flirtende signalen van vrouwen. In sommige gevallen moeten vrouwen de eerste stap zetten.

Of u nu op zoek bent naar een serieuze samenwerking of gewoon uw marktwaarde wilt testen, u zult altijd in een goed humeur flirten, want hoe charismatischer u kijkt, hoe gemakkelijker het is om uw partner om uw vinger te wikkelen. Stuur dus duidelijke signalen of let op de signalen van de  mannen. Je maakt jezelf onder andere breder of probeert er bijzonder casual uit te zien als je geïnteresseerd bent.

 • Contact leggen : duw het opvallende spel niet tot het uiterste, maar toon interesse kort en subtiel.
  • Startproblemen : blijf niet bij koetjes en kalfjes, maar behandel de situatie.
  • Houd het gesprek gaande : blijf ontspannen en stel open vragen om het gesprek gaande te houden.
  • Natuurlijkheid wint : praat niet zonder pauze, maar laat uw gesprekspartner het woord nemen – en blijf altijd uzelf.
 • Toon sympathie : geef een of twee complimenten, let op een juiste houding en gebruik bewust aanrakingen.
  • Evenwicht bewaren : houd altijd een evenwicht tussen openheid en zelfbeheersing.
  • Ga niet te ver : laat zien dat je enerzijds geïnteresseerd bent, maar anderzijds niet noodzakelijk in zijn armen hoeft te landen

Tips voor succesvol online daten

Heb je nog geen geluk gehad? Je bent nogal verlegen en flirten is over het algemeen niet je sterkste punt? Vooruitgang proberen in een enkele uitwisseling is veel eenvoudiger dan in het echte  leven . Daar kun je jezelf in de schijnwerpers zetten, complimenten zijn gemakkelijker op je lippen – of knoppen – en toch blijft dat bepaalde tintelende gevoel in je buik. We hebben ook een paar tips voor flirten in de online wereld.

Het eerste bericht

Als je een profiel leuk vindt, maar niet weet hoe je naar het gekozen profiel moet schrijven, moet je het volgende doen:

 • Neem de tijd om de juiste woorden te formuleren.
  • Neem de chat gemakkelijk en een beetje speels.
  • Onderzoek naar de persoon en kies iets speciaals uit het profiel.
  • Formuleer open vragen en geef de chatpartner een kans om te antwoorden.
  • Eerlijkheid en sympathie vergroten uw kansen op succes.
  • Houd het bericht beknopt om nieuwsgierigheid op te wekken.
  • Verzend niet alleen vooraf gemaakte flirtteksten, maar persoonlijke berichten.

Het profiel

Omdat je profiel als visitekaartje dient, moet je jezelf zo positief mogelijk presenteren, maar blijf eerlijk. Dit betekent ook dat je nog steeds herkenbaar moet zijn als jezelf op je profielfoto. Vermijd daarom verfraaiing door beeldbewerkingsprogramma’s.

Lees hier meer over hoe u het perfecte online datingprofiel maakt.

Dit is hoe online flirten werkt

 • Wees kieskeurig, maar houd je claims binnen de perken.
  • Wees charmant, maar val niet in het huis met de deur.
  • Chat niet voor altijd, maar ontmoet elkaar ook op een gegeven moment.
  • Wees eerlijk als je het contact wilt beëindigen.

Online of in de echte wereld: durf te flirten! Als hij of zij langere tijd niet antwoordt, blijf vriendelijk en maak jezelf schaars – dit zal interesse wekken. Dus durf in plaats van te wachten en ga naar de man of de vrouw!

Laat een reactie achter